NOS NieuwsAangepast

Pasteitjes van mensenvlees

De politie in Brazilië heeft drie mensen gearresteerd die verdacht worden van de moord op tenminste twee vrouwen. En hier blijft het niet bij, het drietal wordt ook verdacht van kannibalisme.

De twee slachtoffers werden gevonden in de tuin van hun huis in het noordoosten van Brazilië. Het onderzoek naar de drie verdachten begon vorige maand naar aanleiding van het manuscript 'Onthullingen van een schizofreen' dat in 2009 werd geschreven. Auteur en hoofdverdachte in de zaak Jorge Beltrao Negromonte da Silveira schrijft in hierin over moord en opeten van stukjes mensenvlees. Toen zijn identiteit vorige maand bekend werd, kwam de politie in actie.

Pasteitjes

De drie verdachten zeggen dat ze bij een sekte horen en ook nog eens stemmen in hun hoofd hebben. Die droegen hen op de vrouwen te vermoorden en op te eten. Volgens de stem waren de vrouwen 'kwaadaardig' en moest het ritueel jaarlijks herhaald worden.

Het zou goed kunnen dat de buurtbewoners ongewenst deelden in het mensenvlees: het vlees van de slachtoffers is volgens een van de verdachten verwerkt in empanadas, traditionele Zuid-Amerikaanse pasteitjes, die zij in de buurt verkocht. Het zou zo een scène uit Sweeney Todd kunnen zijn.

Gezondheidsregels

De politie onderzoekt nu of de verdachten gelinkt kunnen worden aan de moord op zes andere vrouwen in Pernambuco. Ze worden aangeklaagd voor moord, ontvoering, fraude en het overtreden van de gezondheidsregels.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl