vrijdag 13 apr 2012

Baby's aan de lopende band in Nigeria

Ziekenhuisbed in NigeriaZiekenhuisbed in NigeriaFlickr/Jonathan D. Blundell/CC by-nc-sa 2.0

De Nigeriaanse politie heeft vandaag weer een heel schokkende ontdekking gedaan: een 'babyfabriek' voor het baren van kinderen die geofferd kunnen worden tijdens religieuze rituelen. Dat schrijft de Nigerian Tribune.

De agenten vonden de lugubere 'fabriek' in de stad Uyo (Onderaan vind je een kaart) na een tip over een illegaal weeshuis. Tijdens een inval vonden de agenten zeven vrouwen die daar vermoedelijk tegen hun wil in werden vastgehouden.

340 euro

De vrouwen zijn tussen de 18 en 20 jaar. Een van hen, Aniebet Okon Sunday, vertelt aan de Nigerian Tribune dat ze bij de kliniek aanklopte voor een abortus, maar de dienstdoende arts stelde iets anders voor. Hij wilde haar baby kopen: 340 euro. Direct na de bevalling wordt het kindje weggehaald. Volgens eigen zeggen weet ze zelfs niet of het een jongetje of meisje was. Wel is ze volgens afspraak betaald.

De dokter en zijn vrouw zijn door de agenten gearresteerd. De vrouw heeft volgens de Nigerian Tribune toegegeven dat alhoewel haar man een abortusspecialist is, hij er al jaren geen een meer heeft uitgevoerd.

Fabrieken

Het is niet de eerste keer dat de Nigeriaanse politie babyfabrieken ontdekt. Het is een langlopend probleem. In oktober vorig jaar werden 25 meisjes bevrijd. Een aantal jaar terug haalde Nigeria het wereldnieuws toen een heel netwerk aan kinderfabrieken werd opgerold.

Negeria en Uyo op de kaart:


Grotere kaart weergeven

Door: Tony

Deel dit artikel
Onderwerpen: