NOS NieuwsAangepast

De Grote Julian Assange Show

Op 17 april laat Julian Assange weer van zich horen. Dit keer niet met een mega-scoop zoals in de zomer van 2010, maar met de eerste aflevering van zijn eigen talkshow onder de titel The World Tomorrow. In tien afleveringen stort hij zich op zijn specialisme: de controverse opzoeken. Vandaag meldt Wikileaks dat de opnames hiervoor succesvol zijn afgerond.

Op de zender van Russia Today bevraagt hij politici, artiesten, revolutionairen en intellectuelen over wereldzaken. Zijn doel is met nieuws te komen waar gevestigde internationale media zich vanaf houden.

Russia Today

De keus om dit bij Russia Today te doen is interessant te noemen. De Engelstalige satellietzender brengt internationaal nieuws en wordt er regelmatig van beschuldigd gecensureerd en pro-Kremlin nieuws te brengen. Toch spreekt Assange vol lof over de zender: "Veel zaken die we willen vertellen komen in de mainstream pers niet aan bod. "Er zijn uitzonderingen, maar gekeken naar de internationale netwerken zijn er maar twee die noemenswaardig: Russia Today en al-Jazeera", zegt hij.

Hoofdredacteur van de zender Margarita Somonyan voegt hier nog aan toe dat Russia Today een 'internationaal publiek' heeft met 'ruimdenkende mensen die twijfelen aan wat zij in de media zien'. Wie de gasten zijn die bij Assange op bezoek komen, blijft tot aan de eerste uitzending geheim. Alle afleveringen zijn opgenomen in het huis waar de klokkenluider nu verblijft, die blij is met de afwisseling. "Wanneer je zo lang onder huisarrest staat, is het leuk om zo nu en dan een bezoeker te hebben en zo meer van de wereld te leren."

500

De première van de eerste uitzending is tegelijk met dag 500 van de financiële boycot van WikiLeaks. Assange is momenteel nog steeds onder huisarrest in Groot-Brittannië en wordt in Zweden verdacht van verkrachting; een beschuldiging die hij ontkent. The World Tomorrow wordt via internet uitgezonden. Hieronder zie je alvast de trailer.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl