NOS NieuwsAangepast

Is Audi de perfecte 'getaway car'?

Vanmorgen vroeg scheurden overvallers weg van een geldtransportbedrijf in Nieuwegein in twee Audi's. En ook vorig jaar juni maakten overvallers van Brink's zich uit de voeten met Audi's.

Bij Audi hebben ze ook geen idee waarom overvallers er relatief zo vaak in Audi's vandoor gaan. Het zijn snelle auto's, maar er zijn ook snelle BMW's en Mercedessen. Het type dat waarschijnlijk het meest gebruikt wordt, is de RS6. Dit model bestaat tien jaar en er rijden er tientallen in Nederland rond. Echt goedkoop zijn ze niet, want ze vallen in de categorie minstens 100.000 euro.

Volgens autokenner Carlo Brantsen valt een donkere Audi niet zo op. "Als overvaller ben je natuurlijk op zoek naar een auto die wel heel snel is, maar die dat niet te veel toont. Daar is Audi meester in: op het oog een normale auto die wel heel snel weg kan zijn zonder dat het opvalt." Een langer gesprek met Brantsen hoor je hiernaast.

Maar opvallend is het wel, dat het automerk zichzelf in een reclame uit 2009 wel aanprijst als de getaway car.

Nou willen ze zich in persoon dat vandaag niet noemen. Volgens hen stonden Jaguars in de jaren '60 wel bekend als beroemde vluchtauto's voor bankovervallers, maar die status willen ze zichzelf dus nog niet geven.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl