NOS NieuwsAangepast

Franse presidentskandidaat gaat voor 'street cred'

Lelieblank zijn ze, de Franse presidentskandidaten. Ook François Hollande, maar hij doet tenminste wel z'n best om z'n 'street cred' wat op te krikken. Dat kunnen we concluderen uit zijn rapdebuut. De socialistische politicus ging afgelopen weekend naar de armere buitenwijken van Parijs en Lyon en nam een filmploeg mee.

Knip uit die beelden wat shots van fans, verander je naam in initialen, zet er Niggas In Paris van Jay-Z en Kanye West onder, maak een YouTube-account aan met de naam 'crew' erin et voilà: je bent binnen.

Het idee komt volgens de Franse krant Liberation van de hiphopper Bruno Laforestrie, oprichter van de hiphopzender Generation. Die werkt nu met Hollande samen over jeugdcultuuronderwerpen. Hij zegt dat hij voor Hollande afspraken regelde met mensen uit het 'urban' milieu en dat hij hem met de camera zou volgen. "Het idee was om zijn imago met een andere aanpak te benaderen." En zo geschiedde.

Op YouTube doet de video het in ieder geval goed.

De Don

Een Nederlandse politicus die een poging in deze richting deed, zijn we niet vergeten: Piet Hein Donner, alias De Don. Hij nam in 2006 met rapper Meester G. een rap op over de nadelen van softdrugs. Dat was weer een reactie op destijds burgemeester Leers van Maastricht, die in een nummer van De Heideroosjes over het "hypocriete" drugsbeleid rapte.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl