NOS NieuwsAangepast

Klopjacht op overvallers geldtransportbedrijf

Weer een overval op een geldtransportbedrijf. Terwijl heel Nederland nog op een oor lag, bliezen overvallers vanochtend een deur uit de gevel bij geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein. Na de explosie drongen overvallers het gebouw binnen, waar het personeel zichzelf in veiligheid wist te brengen. Er zijn geen gewonden en tot dusver is er nog niets bekend over een eventuele buit. Rechts zie je beelden van het transportbedrijf.

De overvallers scheurden in twee Audi's richting het zuiden en zijn het laatst bij Gorinchem gezien. De politie houdt een klopjacht op de daders. Er wordt gecontroleerd op snelwegen door het hele land en er is een helikopter ingezet. De politie Utrecht vraagt mensen die iets hebben gezien contact op te nemen. Luister ook naar het radioverslag hiernaast.

Schoten en spijkermatten

Vorig jaar juni was het al raak in Amsterdam. Bij de overval op geldvervoersbedrijf Brink's ging het er een stuk gewelddadiger aan toe. De daders lostten schoten met automatische vuurwapens en legden spijkermatten uit om de politie te dwarsbomen. De daders gingen er, net als de overvallers van vandaag, vandoor in Audi's. Tijdens de achtervolging verongelukte een van de vluchtwagens op de A2 bij Waardenburg, waarna de daders een passerende auto kaapten.

De Belgische overvallers van Brink's maakten 12 miljoen euro buit. Na twee eerdere arrestaties werd eind januari nog een 25-jarige Amsterdammer opgepakt in de zaak. Volgens justitie heeft hij hand- en spandiensten verricht, zoals voorobservaties of het regelen van vluchtauto's of communicatieapparatuur.

Door: Wiske

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl