NOS NieuwsAangepast

Nog steeds niet bellen met Vodafone

Daar is hij weer. De dagelijkse Vodafone-update. De samenvatting: het werkt allemaal nog steeds niet en wanneer het wel werkt weten ze ook niet.

Het herstel gaat maar heel erg langzaam, liet Vodafone gisteravond weten. Honderden zendmasten worden handmatig aangesloten op een noodcentrale en moeten vervolgens ook nog helemaal worden ingesteld. En niet alleen in de regio Rotterdam en Den Haag, ook op andere plekken in het land. Het bedrijf verwacht dat tijdens het paasweekend het netwerk heel langzaam beter wordt.

Vanochtend zegt het bedrijf dat er vannacht vooruitgang is geboekt, maar wat dat concreet betekent laat het bedrijf in het midden. Wel blijven klanten in Nederland problemen houden, omdat het netwerk regelmatig overbelast is doordat netwerkverkeer wordt omgeleid.

Vage mededelingen

De vraag is inmiddels wel of we moeten geloven dat het na de Pasen opgelost is. Vodafone blijft steeds verwachtingen geven, die bij lange na niet worden gehaald. Toen de storing woensdagochtend ontstond, beloofde het bedrijf dat iedereen die avond weer zou kunnen bellen. Inmiddels geeft de provider geen concrete vorderingen en verwachtingen meer en worden de mededelingen steeds vager.

Vodafone focust zich voor het herstel van het netwerk in eerste instantie op het 'ouderwetse' 2G-netwerk. Als dat netwerk hersteld is, kan iedereen weer bellen en sms'en, maar ook het 3G-netwerk moet worden opgetuigd. Dat is het netwerk waarmee je snel kunt internetten op je mobiel, iets waar ook steeds meer klanten van afhankelijk zijn. Het herstel daarvan gaat nog langer duren.

Eerder deze week werd er nog gesproken over een samenwerking met T-Mobile en KPN, zodat Vodafone-klanten hun netwerken zouden kunnen gebruiken. Dat was technisch niet heel simpel, maar zeker mogelijk. Inmiddels hoor je Vodafone niet meer over deze oplossing en richt het bedrijf zich helemaal op het aansluiten van de zendmasten op het noodnetwerk.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl