NOS NieuwsAangepast

Miljonairsdochter schuldig aan diefstal tijdens rellen Londen

Een miljonairsdochter uit een nette buurt in Orpington (Londen) en student aan de universiteit van Exeter, die tijdens de rellen in Londen vorige zomer gedwongen werd om chauffeur te spelen voor plunderaars. Dat is het verhaal van Laura Johnson (20).

Een tragisch verhaal, dat begint met een zelfmoordpoging een tijdje daarvoor. Tijdens haar behandeling daarvoor ontmoet ze via een andere patiënt ene Emmanuel Okubote (20), of T-Man. Geen fris type; hij werd eerder veroordeeld voor het dealen in cocaïne en diefstal. Ze worden vrienden.

Op de avond van 8 augustus, als de rellen in de Britse hoofdstad op hun hoogtepunt zijn, brengt ze een telefoonoplader naar T-Man. Daar aangekomen springt T-Man in haar auto en vrienden van hem gaan achterin zitten. Johnson moet ze rondrijden zodat ze op rooftocht kunnen gaan. Johnson is te bang om te vluchten omdat ze messen bij zich hebben.

Flirterige sms'jes

Een drama, maar de achtkoppige jury in de rechtszaal vandaag gelooft er geen klap van. Vooral omdat er foto's zijn van hun rooftocht, waarop ze lachend achter het stuur zit. En Johnson en T-Man stuurden elkaar eerder op de bewuste dag flirterige sms'jes. Toen ze werd aangehouden, had ze voor 5000 pond aan gestolen goederen in haar kofferbak.

Johnson is schuldig bevonden aan diefstal en het handelen in gestolen goederen en de rechter waarschuwde dat dat een fikse celstraf kan betekenen. De uitspraak is op 3 mei.

Nieuwe rellen

Eerder vandaag waarschuwde Brian Paddick, ex-Schotland Yard en kandidaat voor het burgemeestersschap van Londen, voor nieuwe rellen, omdat de overheid "geen lessen heeft geleerd". Hij zei dat omdat het onderzoek naar de dood van Mark Duggan, waar de rellen mee begonnen, is uitgesteld en misschien wel afgesteld. Dat komt door onenigheid over bewijs verkregen uit telefoontaps.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl