NOS NieuwsAangepast

Kassa voor de postduivenhouders

Een fikse impuls voor de Nederlandse postduivensport: de postduivenhouders krijgen een ton van de Publieke Omroep. Niet voor de uitzendrechten van spannende duivensport wedstrijden, maar voor de naam van hun website npo.nl.

De naam NPO staat niet alleen voor Nederlandse Publieke Omroep, maar ook voor de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De Publieke Omroep had al de domeinnamen omroep.nl en uitzendinggemist.nl in bezit, maar heeft het oog nu ook npo.nl laten vallen.

Een ton

Een ton voor een domeinnaam: het lijkt wat veel, maar is het niet. Zo werd in 2007 nog 9,5 miljoen dollar neergelegd voor porn.com en 12,5 miljoen voor sex.com in 2006. Verzekeren via internet werd in 2009 populair: de naam insure.com bracht toen 16 miljoen dollar op.

Maar toch vinden sommige mensen 100.000 voor een domeinnaam nogal wat geld. De publieke omroep begrijpt dit, maar zegt dat het geld ook bedoeld is om de duivenhouders te compenseren. Die moet nu alle verwijzingen naar hun website aanpassen. De registratie van npo.nl voor eigen gebruik vindt de Publieke Omroep van groot belang om de vindbaarheid van publieke omroepen op internet te vergroten.

Suggesties

Voor de postduivenhouders wordt het nu dus zoeken naar een nieuwe naam. De naam van de website is nu al veranderd in npoveenendaal.nl. We hebben nog even voor ze gekeken, en postduivennieuws.nl, postduivennederland.nl en nederlandsepostduivenhouders.nl zijn ook nog beschikbaar als domeinnaam.

Als je een betere weet, kun je ook zelf een suggestie doen.

Door: Dorien

new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: '#NPO', interval: 30000, title: 'NPO koopt domeinnaam', subject: '#NPO', width: 610, height: 300, theme: { shell: { background: '#f70000', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#b53131' } }, features: { scrollbar: true, loop: true, live: true, behavior: 'default' } }).render().start();

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl