NOS NieuwsAangepast

Huis verkopen? Wees creatief

De tijd dat je een 'te koop-bord' in je tuin zette en lekker kon wachten tot er kijkers kwamen bij je huis, is voorbij. Wie een huis aan de man wil brengen, moet creatief zijn. Vandaag is de Open Huizen Dag en daar doen een recordaantal mensen aan mee, zo'n 56.500. Dat is ongeveer een kwart van het aantal huizen dat te koop staat via NVM makelaars.

Toch vindt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) niet dat mensen moeten doorschieten in hun creativiteit. "Een gratis paard, iPad, auto, boot of inrichting werkt écht niet", zegt woordvoerder Roeland Kimman. "Het is leuk omdat de pers er aandacht voor heeft, maar kopers kijken er dwars doorheen."

Wat wel werkt is goed naar concurrerende huizen in de buurt kijken en daar op inspringen. "Toch nog even die lekkende dakkapel repareren en de tuin op orde maken." De tuin op orde brengen en de staat van het onderhoud zijn dus belangrijk. "Een kijker heeft vaak geen zin om na aankoop nog eens uitgebreid te moeten gaan klussen of de tuin aan te pakken."

Appeltaart

"Wij zijn al ruim een jaar bezig om ons huis te verkopen", zeggen Edwin en Astrid Speijer uit Heerhugowaard. Ook zij doen mee aan de Open Huizen Dag. "Wij houden het bij een kleine versnapering voor mensen die langskomen. Een appeltaart bakken is niet meer van deze tijd."

Via ons huizenblog volgen we zeventien starters en doorstarters. Ook Edwin en Astrid zijn via dat blog te volgen.

Zet je zelf ook je huis open en wil je nog wat tips om je huis aantrekkelijker te maken? Kijk dan hoe anderen het aangepakt hebben op onze Facebookpagina. 3FM vroeg luisteraars welke muziek je het beste op de achtergrond aan kunt zetten. CSNY met Our House schijnt het goed te doen bij kijkers. Bekijk hier nog meer muzikale tips.

Door: Arno

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl