Familie Trayvon dankt Miami Heat voor hoodies

De hoodiesfoto van het basketbalteam Miami Heat heeft impact gehad: overweldigend, zo noemt de familie van de vermoorde tiener Trayvon Martin de foto.

NBA-speler LeBron James twitterde de foto van zijn team afgelopen vrijdag. Alle Miami Heat-spelers dragen op de foto een hoodie, uit respect voor Trayvon (17). Trayvon droeg ook een hoodie toen hij vermoord werd.

Vader Tracy Martin bedankte het basketballteam zondagavond voor hun aandacht voor de zaak. Trayvon uit Florida werd 26 februari doodgeschoten door een buurtwachter, George Zimmerman. Zelfverdediging zegt hij, ook al was Trayvon niet gewapend. De moord is een nationale rel geworden omdat Zimmerman niet is opgepakt. Veel Amerikanen denken dat er racistische motieven achter zitten.

Hoodies

De hoodie kom je trouwens vaker tegen sinds de moord. Zo werd er in New York al een Million Hoodie March gehouden en wemelt het van de hoodiesfoto's op internet. Ook spelers Carmelo Anthony en Amare Stoudemire van de New York Knicks postten een foto van zichzelf met hoodie. Vrijdag liet ook president Obama zich uit over de zaak. Hij zei dat de jongen zijn zoon had kunnen zijn.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl