NOS NieuwsAangepast

Mitt Romney: de Etch A Sketch-kandidaat

De makers van het tekenspeelgoed Etch A Sketch moeten de adviseur van de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney eigenlijk een bosje bloemen sturen: dankzij hem is het speelgoed weer helemaal hot. Romney's adviseur Eric Fehrnstrom vergelijkt Romney's campagne zelfs met het tekenapparaat.

"In de volgende campagnefase kan alles veranderen, net als bij een Etch A Sketch", zegt Fehrnstrom tegen CNN. "We kunnen alles omgooien en we kunnen helemaal opnieuw beginnen." Een niet al te slimme zet. Sommige critici noemen Romney een 'flip-flopper', een man zonder duidelijke standpunten.

Santorum en Gingrich: "LOL!"

Beide tegenstanders van Romney grijpen de kans om zijn imago van 'flip-flopper' op nationale televisie bevestigd te krijgen, met beide handen aan.

Zowel Rick Santorum als Newt Gingrich haalden tijdens speeches na het incident het tekenspeelgoed tevoorschijn om te benadrukken dat Romney alles zal doen en zeggen om te winnen. Santorum zegt dat als hij niet wint, zelfs Obama beter president kan zijn. Anders zou het land geregeerd kunnen worden door een Etch A Sketch-president. "Mijn eigen overtuigingen zullen niet zo snel veranderen", voegt hij toe.

Gingrich vindt de Etch A Sketch een geweldig speeltje, maar je campagne eromheen bouwen is volgens hem een slecht idee.

Sketches

Fehrnstroms uitspraak was bovendien een grote inspiratiebron voor grappen op de Amerikaanse tv en internet. Een aantal van die 'Etch A Sketch vs. Romney'-plaatjes zie je hiernaast. Romney's Etch A Sketch heeft intussen ook zijn eigen Twitteraccount. Volg hem hier!

Door: Renée

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl