NOS NieuwsAangepast

'Saudische vrouwen ook naar Londen'

Goed nieuws voor vrouwelijke atleten in Saudi-Arabië. Ze mogen waarschijnlijk toch naar de Olympische Spelen deze zomer in Londen.

Saudi-Arabië, Brunei en Qatar waren tot nu toe de enige drie landen die nooit vrouwelijke sporters naar de Spelen hebben gestuurd. Vorige week werd al bekend dat Qatar voor het eerst vrouwelijke atleten naar Londen stuurt.

Het IOC is ervan overtuigd dat het Arabische land de vrouwen mee laat doen. Er is de afgelopen week een "zeer constructieve vergadering" geweest over de deelname van de vrouwen en de Saudische cultuur en tradities.

Lijst

Het IOC heeft een lijst met potentiële vrouwelijke kandidaten van het Saudische Olympische Comité ontvangen. Die namen worden nu bestudeerd om te bepalen of ze het juiste niveau hebben.

Op de lijst staan vier vrouwelijke atleten en drie vrouwelijke officials. Een officieel verzoek voor de deelname van Saudische vrouwen wordt eind mei ingediend.

Overigens is het geen verplichting "dat er vrouwen naar de Olympische Spelen worden gestuurd, maar het IOC wil dat het liefste wel omdat vrouwen een gelijke positie in de sport moeten hebben,

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl