Kyteman's come back

Met zijn Hiphop-orkest trok Kyteman volle zalen en was hij de muzieksensatie van 2009. Op het hoogtepunt stopte hij ermee. Maar nu heeft hij zichzelf nieuw leven ingeblazen, omdat hij zijn muziek nú wel goed genoeg vindt.

  • DUUR: 01 MIN 11 SEC
  • 794 KEER BEKEKEN
Sluit video
Nieuwe Kyteman: The Kyteman Orchestra
Sluit video
donderdag 15 mrt 2012

Kyteman blaast zichzelf nieuw leven in

Kyteman op NoorderslagKyteman op NoorderslagNOS

Colin Benders, beter bekend als Kyteman, was samen met zijn Hiphoporkest dé muzieksensatie van 2009. De cd The Hermit Sessions was een hit maar voor Kyteman reden om zijn orkest op te heffen.

Om het nu weer letterlijk nieuw leven in te blazen. Wat eerst een Hiphoporkest van 15 man was, is nu een 50-koppig 'Orchestra' met Benders als dirigent.

Oefenen

Een jaar lang heeft Kyteman met zijn nieuwe orkest gerepeteerd in de studio's van Kytopia: de Utrechtse muzikale vrijstaat vol loodsen, werk- en oefenruimtes.

Anders is het nieuwe album wel. Stond het beroemde Lowlands-optreden van 2009 nog vol van de hiphop-elementen, The Kyteman Orchestra zal juist de klassieke muziek centraal zetten. Bijzonder aan de nieuwe cd is dat de nummers in één take zijn opgenomen.

Goed genoeg?

Verslaggever Harro Brouwer sprak uitgebreid met Kyteman over zijn comeback en over de vraag waarom Kyteman zichzelf nu wél goed genoeg vindt.

Door: Dorien

Deel dit artikel
Onderwerpen: