NOS NieuwsAangepast

RATM: Hey Jackass, draai onze muziek niet meer

"Hey Jackass, stop using our music on your racist, misogynist, right wing clown show. Sincerely, Rage Against The Machine." Duidelijke taal aan radiopresentator Rush Limbaugh via Twitter vannacht. Nette vertaling: Tom Morello van de Amerikaanse band is het zat dat Limbaugh hun muziek gebruikt in zijn rechtsgeoriënteerde show.

De storm van kritiek op Limbaugh is nog niet gaan liggen. Hij schold student Sandra Fluke vorige week meerdere keren live op de radio uit voor slet omdat ze zich uitspreekt voor anticonceptie. Gisteren verzocht Peter Gabriel hem ook al zijn muziek niet meer te draaien. Gabriels Sledgehammer stond namelijk aan op de achtergrond toen Limbaugh tegen Fluke van leer trok. Ook de bands Rush en de Fabulous Thunderbirds willen niet meer gedraaid worden.

En daarvoor haakten adverteerders massaal af. Limbaugh maakte nogal halfslachtig excuses, maar is niet van plan te vertrekken. Gisteren zei hij dat hij bezig is met nieuwe adverteerders en dat twee die weggingen "smeken of ze mogen terugkomen".

70 keer

ThinkProgress bekeek al het materiaal en telde het aantal beledigingen aan Fluke's adres: van de eerste keer tot zijn excuses schold hij haar zeventig keer uit. Een paar scheldpartijen en tirades zijn inmiddels van de website van zijn show verwijderd.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl