NOS NieuwsAangepast

Pinterest: alle vrouwen verzamelen!

Een sociaal prikbord waar je de dingen die jij leuk vindt op kan delen en die van anderen kunt bekijken. Zo kun je Pinterest in één zin omschrijven. Het bestaat al een tijdje, maar de laatste maanden is Pinterest opeens razend populair. Misschien heb je zelf ook wel een account. En als dat zo is, dan is de kans groot dat je vrouw bent.

Bij nieuwe sociale netwerken zijn de eerste gebruikers vaak mannen. Geeks die altijd de nieuwste dingen willen uitproberen en dus even snel een accountje aanmaken als ze op een techblog lezen over een nieuwe startup. Bij Pinterest is dat niet zo. Ruim 80 procent van de Amerikaanse gebruikers is vrouw en ook buiten de VS is het vrouwelijk geslacht in de meerderheid.

Kleding en huisinrichting

Hoe komt dat nu dat Pinterest zo populair is bij vrouwen? Dat komt omdat het netwerk draait om smaak en stijl. Het idee is dat je producten die je mooi vindt, deelt met de wereld. Dat je laat zien dat jij een leuke stijl hebt en leuke dingen van andere kunt zien die jou weer inspireren. Pinterest staat vol met kleding, huisinrichting en eten.

Handig is ook dat Pinterest webwinkels indexeert, zodat je bij veel 'pins' direct ziet hoe duur het is en het kan kopen. Volgens sommige experts is Pinterest (of i.i.g. de manier waarop het werkt) de toekomst van online winkelen.

Groei

Voor mensen die denken dat de markt van sociale media inmiddels wel verzadigd is, bewijst Pinterest het tegendeel. Het is geen tweede Facebook of Twitter, maar iets nieuws en mensen vinden het leuk. Het is momenteel het snelst groeiende sociale netwerk ooit en het lijkt er op dat de groei voorlopig ook niet stopt.

Als je er als bij wilt horen, zeker als vrouw, dan moet je op Pinterest zitten. Momenteel in ieder geval. Want of het blijvertje is moeten we nog maar zien.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl