NOS NieuwsAangepast

Dotcom geeft zelf oplossing voor piraterijprobleem

'Online piraterij is de schuld van de filmindustrie zelf'. Dat zegt Kim Dotcom in een van de interviews die de Megauploader gaf sinds hij op vrije voeten is.

De zwaarlijvige Dotcom is het eens met de conclusie van een onlangs verschenen onderzoek waaruit bleek dat Hollywood niet armer wordt door filmdownloads.

Volgens de onderzoekers en de Megauploadbaas verliest de filmindustrie geld door de tijd die tussen de internationale release en de Amerikaanse zit. Veel mensen in bijvoorbeeld Europa downloaden namelijk omdat ze niet maanden willen wachten om de film te zien.

14-jarige

"Dit is een probleem dat in het licentiemodel en het oude business model van Hollywood zit", zegt Dotcom. "Ze laten trailers wereldwijd zien, maar releasen de film eerst in een land waardoor die 14-jarige jongen in Frankrijk of Duitsland zes maanden moet wachten om het te zien."

Er is een simpele oplossing voor het downloadprobleem, claimt de oprichter. Als iedereen tegelijkertijd toegang heeft tot dezelfde inhoud heb je geen piraterijprobleem. De multimiljonair zegt, zoals verwacht, geen 'piraterijkoning' te zijn. "Ik bood online opslag en bandbreedte aan en dat was het. "

Show

In een ander interview zegt de geboren Duitser dat de inval bij hem en zijn collega's overdreven was en dat de autoriteiten in Nieuw-Zeeland de Amerikaanse FBI een 'show' wilden opvoeren.

Hoewel hij de afgelopen weken in de gevangenis niet bepaald prettig vond- hij zou de eerste dag geen toiletpapier of deken hebben gekregen- is er toch nog iets positiefs uitgekomen. Volgens Dotcom is hij 16 kilo afgevallen in de gevangenis en daar is hij blij mee.

Kim Dotcom is sinds vorige week een vrij man, maar moet wel binnen een straal van 80 kilometer van zijn landgoed in Auckland blijven. Ook mag hij zijn helikopters niet gebruiken en zelfs niet internetten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl