NOS NieuwsAangepast

De snack-bijbel voor de luie kijker

De Bijbel is het belangrijkste boek voor christenen en het is nog steeds het meest gelezen boek ter wereld. Maar toch heeft niet iedereen zin om door het boek te bladeren, merkte Omroep IKON. Daarom kwam de omroep met een interessant plan: de Bijbelmovies.

"Even een samenvatting van elk Bijbelboek in niet langer dan 1 minuut," schrijft de omroep. Uiteindelijk komen er op de site 36 filmpjes waardoor je maar 20 minuten nodig hebt om een indruk te krijgen van wat er allemaal in de dikke Bijbel staat.

Bijbelmania

Het is niet de eerste keer dat de Bijbel aantrekkelijk wordt gemaakt voor een andere doelgroep. Een aantal christelijke organisaties en het Nederlands Bijbelgenootschap hebben in november al De Torrie van Mattie gemaakt. De Bijbel in straattaal zou vooral herkenbaar moeten zijn voor jongeren met een Antilliaanse, Afrikaanse en Surinaamse achtergrond.

Kijk hiernaast naar de eerste drie filmpjes van de Bijbelmovies. Op de site van de IKON staat ook de vierde. Het is de bedoeling dat er elke week een nieuw boek van de Bijbel wordt geplaatst.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl