NOS NieuwsAangepast

Polenmeldpunt: wie klaagt over wie?

Meer dan 2000 mensen hebben geklaagd over het meldpunt van de PVV waar je over Polen kunt klagen. Ondertussen klaagt de oppositie over Rutte omdat hij niet klaagt over het meldpunt. En oh ja, in Italië kun je binnenkort waarschijnlijk ook klagen over buitenlanders. Snap jij het nog?

We zetten de klagers even op een rijtje:

41.000 mensen: Volgens Geert Wilders, wiens partij met het meldpunt kwam, hebben al 41.000 Nederlanders zich gemeld met klachten. Hij snapt niets van alle reacties op het meldpunt. "Van de voorzitter van het Europees Parlement, tot eurocommissaris Kroes, waar bemoeien ze zich mee?" aldus de PVV-leider.

2000 mensen: Deze mensen hebben een klacht ingediend over het Polenmeldpunt ingediend bij De Anti Discriminatie Bureaus in Nederland. Ze vinden het meldpunt discriminerend en dat het 'een klimaat van wantrouwen creëert tussen mensen uit Midden- en Oost-Europa en de Nederlandse bevolking".

Tien ambassadeurs: De ambassadeurs uit tien landen uit Midden- en Oost-Europa vragen Nederland afstand te nemen van de klachtensite van de PVV. In een open brief roepen ze de samenleving en de politieke leiders, dus ook premier Rutte, op zich te distantiëren.

De oppositie: De oppositie in de Kamer wil ook dat de premier afstand neemt van het meldpunt Volgens de partijen kunnen door de site bevolkingsgroepen tegenover elkaar komen te staan.

CDA: De regeringspartij wil een scherpere reactie van het kabinet. Rutte zou moeten wijzen op de voordelen die arbeidsmigratie ook heeft, aldus Kamerlid Eddy van Hijum.

Neelie Kroes: VVD-prominent Neelie Kroes twitterde dat ze het PVV-meldpunt voor klachten over Oost-Europeanen belachelijk vindt. Dat schrijft ze op Twitter en op haar weblog.

Liberalen EU: De Liberaal-Democraten in het Europarlement willen dat de PVV de website meteen sluit. VVD-Europarlementslid Hans Van Baalen vindt dat Rutte op de eerstvolgende EU-top uitleg moet geven aan de andere Europese regeringsleiders.

En wat zegt Rutte? Die blijft erbij dat hij geen commentaar levert op het PVV-meldpunt. Volgens hem is het duidelijk dat de website niet van de regering is en hij neemt er dan ook geen afstand van.

new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'Polenmeldpunt', interval: 30000, title: 'Twitter over het meldpunt van de PVV', subject: '', width: 250, height: 300, theme: { shell: { background: '#ff0000', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#030303' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, behavior: 'default' } }).render().start();

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl