NOS NieuwsAangepast

PVV-meldpunt: storm van kritiek (in glas water?)

Het lijkt wel of er meer klachten zijn over het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen dan er bij het meldpunt zelf binnenkomen. Opnieuw sluit een club zich aan bij het protest tegen het meldpunt. Wie zijn er tegen, en zijn er ook nog mensen voor?

De lijst met tegenstanders is het grootst. De Liberaal-Democraten in het Europarlement sloten zich maandag aan bij die groep, door in een verklaring het meldpunt te veroordelen. VVD-Europarlementslid Van Baalen noemt het meldpunt "misselijkmakend, vulgair en een politieke partij onwaardig".

Boze brief

Diezelfde dag nam oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot stelling over de site. Hij zei dat Nederland afstand moet nemen van het meldpunt, omdat die afbreuk doet aan onze goede naam. Tien Midden- en Oost-Europese ambassadeurs schreven een boze brief aan het Nederlandse parlement en de burgemeester van Breda, de Europese Commissie, VNO-NCW en verschillende politieke partijen zijn boos.

De voorstanders van het meldpunt zijn met een lampje te zoeken. Althans, de voorstanders die zich daarover uitspreken. Want ondanks alle kritiek zegt de PVV dat er inmiddels 40.000 reacties zijn binnengekomen. Kamerlid Ino van den Besselaar noemt de kritiek 'volstrekt onterecht' en 'een geval van selectieve verontwaardiging'.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die het luchtig opvatten. Zo is daar Mr. Polska, die het Meldpunt Waardevolle Gezelligheid is gestart.

Een uitgebreid interview met Van den Besselaar zie je hier.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl