NOS NieuwsAangepast

Risico op skimmen blijft

Bij de meeste supermarkten betaal je al via 'het nieuwe pinnen'. Pinnen met de chip in plaats van de magneetstrip op je pas is veel veiliger en dus zijn supermarkten in 2011 massaal overgestapt. Toch loop je nog steeds het risico om geskimd te worden. Betaalautomaten van bijvoorbeeld tankstations en banken gebruiken nog wél de magneetstrip op je pas. En dat blijft ook nog even zo.

Supermarkten vervingen hun betaalautomaten in een paar maanden. Maar banken en tankstations hebben meer tijd nodig. Het nieuwe pinnen is daar nog lang niet de standaard. Voorlopig blijft skimmen dus een reëel gevaar, denkt ook de politie.

Bende opgerold

Vandaag laat de Haagse politie weten een bende Roemeense skimmers te hebben opgerold. Deze bende ging behoorlijk professioneel te werk. Verdeeld in negen groepen plaatsten de skimmers camera's en andere apparatuur op pinautomaten in heel Nederland.

En met succes. Volgens Politie Haaglanden zijn de onlangs opgepakte Roemenen verantwoordelijk voor zo'n 40 tot 50 skimincidenten die onlangs in Nederland plaatsvonden.

Roemenië

Inmiddels zat het grootste gedeelte van de bende gewoon weer in Roemenië. Twee bendeleden werden in Nederland opgepakt. De andere vijftien werden door samenwerking met Roemeense rechercheurs in hun thuisland opgepakt.

Door: Johannes

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl