NOS NieuwsAangepast

10cm sneeuw = 831 km file en 0 treinen die op tijd rijden

We hadden er zelf ook last van. Vrijdag is geen een enkel redactielid van NOSop3 op tijd op zijn werk aangekomen. Als we via twitter vragen hoeveel vertraging onze volgers hebben, stromen de horrorverhalen binnen.

Ilse van Roekel stuurt al snel foto van mensen die na vier uur wachten zich in een trein richting Ede - Wageningen wurmen. Ze besluit zelf in een de trein naar Rhenen te springen, die gaat ook de goede kant op. Een misser, blijkt later: De trein stopt in Driebergen en ze moet verder met de bus. En die bus belandt in een eindeloze file. Ilse is na 6 uur eindelijk thuis. Normaal gesproken doet ze er een half uurtje over.

Schrijnend is ook het verhaal van Ramon Veelo. Hij zit al in het vliegtuig naar Barcelona. Maar de vlucht vertrekt niet en wordt gecancelled. "De KLM zei dat ik beter naar huis kon gaan." Morgen gaat Ramon een nieuwe poging ondernemen. Hij heeft de vlucht weten om te boeken en de nacht brengt hij door in een Van de Valk hotel. Naar huis gaan was geen optie: overal file.

Dat weet ook Micha van den Heuvel. Hij doet 7 uur over een autorit van Den Helder naar Den Bosch. Normaal gesproken een reis van 2 uur.

De meeste irritaties worden geuit richting de NS. Onze redacteur Elger van der Wel bijvoorbeeld, probeerde van Hilversum Noord naar Utrecht te reizen. Na 2 en half uur wachten gaf hij het op. Er kwam geen enkele trein. Maar hij kreeg ook geen enkele informatie.

Strooizout werkt niet meer

In de nacht kan het mistig en glad zijn, ook waar gestrooid is. Volgens weerman Gerrit Hiemstra werkt strooizout niet als de temperatuur van het wegdek onder de -7 duikt. "Met temperaturen vannacht van -10 tot -15 is dat goed mogelijk". Daarnaast

Of het zaterdagochten beter gaat op de weg en in het Openbaar vervoer, is nog maar de vraag. Spoorbeheerder ProRail voorziet nu nog geen problemen: "We houden het weer continu in de gaten," zegt een woordvoerder.

Door: Rob

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl