NOS NieuwsAangepast

Social seating; kies je reispartner online

Online inchecken en je plaats in het vliegtuig kiezen kon al een tijdje, maar kiezen naast wie je zit? Dat niet. Daarom introduceert vliegtuigmaatschappij KLM Social seating. Je kunt zo zelf kiezen wie er in de stoel naast je ploft. Boek je vanaf vandaag een vlucht richting New York, San Fransisco of Sao Paulo, dan weet je, als je online iemand hebt geselecteerd, al wie er naast je zit.

De proef werkt als volgt: je boekt je trip op de normale manier. Alleen anders dan normaal is dat je je Facebook- of LinkedIn-account hebt opengesteld voor social seating. Zo sta je in een lijst met andere seaters en kun je op basis van je profiel uitgekozen worden door medereizigers. Maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar een geschikte buurman of buurvrouw.

Reis je alleen en ben je op zoek naar een interessante persoon voor een gesprek op –letterlijk– hoog niveau, dan is de service van KLM een uitkomst. Maar ook als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een leuke 'reisgenoot' biedt de vliegtuigmaatschappij je nu een oplossing.

Toch geeft KLM aan dat het niet de bedoeling is dat zo datevluchten ontstaan, maar probeert de vluchten van hun reizigers zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Want zeg nu zelf, tijdens een vlucht die 24 uur duurt, zit je toch liever naast iemand die je zelf hebt gekozen?

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl