NOS NieuwsAangepast

Ruud de Wild maakt radioshow vanuit Auschwitz

Een radio-uitzending maken vanaf een bijzondere locatie is niets nieuws meer. Zo maakte 3FM-dj Michiel Veenstra al en keer een programma vanaf de Noordpool en bij Q-music hadden ze een actie met een vliegende radiostudio aan een hijskraan. Ruud de Wild heeft het voor elkaar gekregen om ook op een opmerkelijke locatie uit te zenden.

Zijn middagprogramma op Radio 538 komt op 3 mei vanuit concentratiekamp Auschwitz. "Zodat we nooit vergeten wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Auschwitz gebeurde."

Lieke van Lexmond

De dj gaat niet alleen naar het kamp. Hij neemt zijn twee side-kicks Niek van der Bruggen en Jelte van der Goot en nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood mee naar Auschwitz. Ook Lieke van Lexmond heeft toegezegd mee te werken aan de uitzending. Documentairemaakster Jessica Villerius zal speciaal voor de thema-uitzending een mini-documentaire maken over het concentratiekamp.

Auschwitz was het grootste concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog en ligt in het zuiden van Polen. Er zijn 1,1 miljoen mensen vermoord.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl