NOS NieuwsAangepast

Ook Den Bosch weigert kickboksgala

Na Amsterdam zal er in Den Bosch ook geen kickboksgala plaatsvinden. De gemeente Den Bosch zit niet op het gala zat te wachten. Daarom is er in goed overleg met de organisatie van It's Showtime afgesproken om het gala in de Brabanthallen te schrappen.

Amsterdam verbood het kickboksgala van It's Showtime al in 2010, omdat het een 'netwerkbijeenkomst van de georganiseerde misdaad' zou zijn. Afgelopen weekend werd het kickboksevenement in Leeuwarden wel gewoon gehouden, maar dat kwam vooral doordat burgemeester Crone het niet op tijd kon verbieden.

Maatregelen

Crone waarschuwde toen andere gemeentes om op tijd maatregelen te treffen bij een soortgelijk evenement in hun stad: "Dan kun je in het vervolg makkelijker zeggen: dit deugt niet, ik verbied het. Of je hebt de zekerheid dat er geen criminaliteit is en dan kan het gewoon doorgaan."

Voor het evenement in Leeuwarden hielden de politie en de belastingdienst een grote controle op de toegangswegen naar het kickboksgala. Bijna 100 automobilisten hadden een schuld staan bij de belastingdienst, 18 auto's werden in beslag genomen en bijna 950 bestuurders reden te hard.

Brussel

Tijdens het gala in Den Bosch zou 'local' Andy Souwer om de wereldtitel vechten. Ook zou er afscheid genomen worden van Peter 'Lumberjack' Aerts, de bekende kickbokser die in 2010 een rol in 'New Kids: Turbo' had.

Volgens Andy Souwer wijkt It's Showtime uit naar Brussel.

Door: Elke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl