NOS NieuwsAangepast

Mega-update: bestanden nog 2 weken 'veilig'

Goed nieuws voor iedereen die foto's, video's of documenten op de site van Megaupload heeft opgeslagen. De bestanden worden toch niet aanstaande donderdag gewist. Volgens de advocaat van Megaupload blijft de data nog twee weken bewaard.

Amerikaanse federale aanklagers meldden gisteren nog dat ex-gebruikers deze week hun bestanden kwijt zijn, maar de bedrijven die voor Megaupload de data opslaan wachten daar nog even mee. "Ze zijn vriendelijk genoeg geweest om ons extra tijd te geven, zodat we kunnen werken aan een soort van overeenkomst met de overheid", aldus advocaat Rothken.

Hij is in gesprek met de overheid om een permanente oplossing te vinden voor de voormalig Megauploaders.

Miljoenen

Volgens de filesharingwebsite zijn er miljoenen mensen die hun eigen persoonlijke bestanden op de site hebben opgeslagen. Sinds Megaupload offline is kunnen zij allemaal niet meer bij hun foto's en video's.

Pirate Parties International, een coalitie van nationale piratenpartijen, heeft daarom vorige week laten weten een rechtszaak tegen de FBI te zullen beginnen. De organisatie verzamelt klachten mensen die Megaupload.com wel op een legitieme manier gebruikten.

Offline

De FBI haalde de populaire uploadsite op 19 januari offline en arresteerde zeven medewerkers in Nieuw-Zeeland. Volgens de FBI werd de site vooral gebruikt voor het illegaal verspreiden van, muziek, films en series.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl