NOS NieuwsAangepast

Australische minister jat Michael Douglas' speech

Scenarioschrijvers kunnen pakkende teksten schrijven die filmfanaten nog jarenlang kunnen onthouden. Je zou er jaloers van worden. Maar je kan die teksten ook gewoon jatten voor je eigen politieke boodschap. Daar wordt de Australische minister van Verkeer, Anthony Albanese, in ieder geval van beschuldigd.

Albanese van de Labor Party hield een toespraak voor de National Press Club in Canberra en opende daarin de aanval op zijn rivaal Tony Abbott van de Liberalen. Maar zijn tekst kwam Brian Loughnane, de liberale partijvoorzitter én filmliefhebber, wel erg bekend voor. "Ik onderging de marteling van het moeten luisteren naar Albo's speech toen ik ineens dacht, hee, dit heb ik eerder gehoord", zei hij tegen de Australische website The Punch. Michael Douglas sprak bijna dezelfde woorden in de film The American President uit 1995.

Loughnane dook achter zijn computer en zette de twee speeches achter elkaar:

The American President werd geschreven door Aaron Sorkin, die later het politieke tv-drama The West Wing maakte en vorig jaar een Oscar won voor zijn scenario van The Social Network.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl