NOS NieuwsAangepast

China breidt naamregistratie microbloggers uit

Dat China het internet, en in het bijzonder de microblogs, scherp in de gaten houdt was al wel duidelijk, maar de regering gaat nu nog een stapje verder. Alle 250 miljoen gebruikers van de lokale versie van Twitter moeten hun echte naam registreren.

Eind vorig jaar lieten de autoriteiten in Peking al weten dat alle nieuwe gebruikers van de Weibo-sites dat moesten doen, maar nu moeten Chinezen die al een account hebben er ook aan geloven. Het moet voor de overheid op die manier makkelijk worden om de leden te volgen.

Bezorgd

De microblog Weibo is in 2011 explosief gegroeid van 63 miljoen naar 250 miljoen gebruikers. De regering is steeds bezorgder over de macht en invloed van het sociale netwerk omdat er, net als in het Midden-Oosten, grote protesten kunnen ontstaan in het communistische land.

Ondanks de strenge regels lukt het de Chinese internetpolitie niet goed om Weibo te controleren. Er worden ongeveer 150 miljoen berichten per dag geplaatst wat het moeilijk maakt om alles te volgen. Chinezen gebruiken de Weibo-sites nog steeds om hun frustraties te uiten over corruptie, schandalen en rampen.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl