NOS NieuwsAangepast

Zwanger in Engeland? Foetusparty!

Kroamschudd'n in het oosten des lands, babyshowers in het westen, het zijn allemaal doodnormale verschijnselen tijdens of na de zwangerschap. In Engeland gaat men nog een stapje verder. Daar worden tijdens de zwangerschap steeds vaker foetusparties gehouden, meldt professor Cathy Warwick verontwaardigd op de website van BBC.

'Niet saai bij elkaar zitten en naar een echo kijken', moeten ze in Engeland gedacht hebben. Want daar kunnen zwangere vrouwen een 4D-scan laten maken van hun baby'tje. Maar daar blijft het niet bij. Je krijgt er namelijk ook een fles champagne bij, om de boel wat feestelijker te maken. Daar moet je dan wel 165 pond voor neertellen.

Een doorn in het oog voor professor Warwick, want zij vindt dat die vercommercialisering niet bijdraagt aan de positieve ontwikkeling van zwangerschappen.

Koelkastmagneetjes

Mocht je een 4D-scan wat overdreven vinden, dan kun je altijd nog koelkastmagneetjes met een 3D-afbeelding van je foetus bestellen, of een pluche teddybeertje met je foetus in 3D op z'n buik.

In Engeland schieten bedrijven die deze diensten aanbieden als paddestoelen uit de grond. Dit is zo'n bedrijf. Op de site vind je tal van mogelijkheden om je zwangerschap te vieren.

Volgens Monique Schers van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen heeft Nederland dit fenomeen nog niet omarmd. "Wij horen in Nederland nog niets van dit soort feesten."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl