NOS NieuwsAangepast

Ajax: 'Vrouwen en kinderen eerst!'

Voetbalclub Ajax heeft een plan ingediend om alleen vrouwen en kinderen toe te laten bij het overspelen van de bekerwedstrijd tegen AZ. Die wedstrijd werd in december gestaakt na een aanval van een Ajax-supporter op de keeper van de Alkmaarse club. De club wil de supporters zoveel mogelijk compenseren en één van de plannen is het toelaten van alleen vrouwen en kinderen, zegt Ajax.

De KNVB zegt dat ze het verzoek hebben ontvangen en niet afwijzend te staan tegenover het idee: "Wel hebben we Ajax verzocht om een plan van aanpak te maken waarin ze concrete plannen presenteren." Volgens de woordvoerder van de bond zal er eind deze week een besluit worden genomen.

De bekerwedstrijd werd vorige maand gestaakt nadat een Ajax-supporter de keeper van AZ, Esteban, aanviel. Als straf moet de wedstrijd op 19 januari in principe in een lege stadion opnieuw gespeeld worden. Wat AZ van de plannen van de Amsterdamse club vindt is nog niet bekend.

Vrouwen en kinderen

Hoe Ajax op dit idee is gekomen, wil de club niet zeggen: "Het is één van de opties om fans te compenseren." In Turkije heeft voetbalclub Fenerbahce na een omkoopschandaal ook een straf gekregen waarbij er geen betalende supporters aanwezig mochten zijn in het stadion. Dat leverde eind september 2011 een wedstrijd op met een publiek dat gevuld was met vrouwen en kinderen. Onze mannelijke verslaggever Bram Vermeulen mocht heel even kijken.

Door: Elke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl