Het radio-jaaroverzicht van NOS op 3

Oudjaarsdag tussen 18:00 en 20:00 wordt het radio-jaaroverzicht van NOS op 3 uitgezonden op 3FM. Het overzicht was niet alleen te horen, maar ook te zien! De uitzending terug kijken kan hiernaast.

Het is het eerste jaaroverzicht onder de nieuwe naam NOS op 3. Naast de naam wijkt ook de opzet af ten opzichte van voorgaande edities. Presentatoren Fleur Wallenburg en Bart Jan Cune ontvangen gasten in de studio en ook gaan verslaggevers terug naar de plekken die afgelopen jaar in het nieuws waren. Daarnaast is er een kort politiek jaaroverzicht te horen.

Pukkelpop

Verslaggever Martijn van der Zande ging terug naar het festivalterrein van Pukkelpop. Vijf mensen kwamen om het leven toen eind augustus dit festival werd getroffen door noodweer. Er waren zo'n 60.000 mensen op het festivalterrein op het moment van het noodweer en Martijn blikt met één van hen terug op die dag.

Begin april veroorzaakte Tristan van der Vlis een bloedbad in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn toen hij met een automatisch vuurwapen om zich heen begon te schieten. Daarbij kwamen zes mensen om, vijftien mensen raakten gewond. Verslaggever Arno Leblanc kijkt met een van de 'helden van Alphen' terug op die zwarte zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof.

Het jaaroverzicht wordt afgesloten met een terugblik van Nico Dijkshoorn op het afgelopen jaar.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl