NOS NieuwsAangepast

'KPN heeft regels overtreden'

Telecomwaakhond Opta stelt KPN per direct onder verscherpt toezicht. De reden is dat de Opta het risico hoog inschat dat KPN sommige wetten en regels overtreedt. Klanten en concurrenten kunnen hiervan de dupe worden, zegt de toezichthouder.

Volgens de Opta is er "handhavend opgetreden" tegen KPN. Maar wat het bedrijf nou precies verkeerd heeft gedaan is niet bekendgemaakt. Dat komt doordat er nog procedures lopen tegen KPN. De Opta zgt dat het in ieder geval niets te maken heeft met de invallen van deze maand in de telecombranche.

Invallen

Eerder deze maand zijn er bij KPN, Vodafone en T-mobile invallen gedaan omdat er verboden prijsafspraken gemaakt zouden zijn. Klokkenluiders uit de telecomwereld hadden gemeld dat consumenten al jarenlang veel te veel betalen voor bijvoorbeeld mobiel bellen.

Het is niet de eerste keer dat de Opta KPN onder verscherpt toezicht plaatst. In 2005 kreeg de telecomaanbieder een boete van 17 miljoen euro voor het verstrekken van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl