NOS NieuwsAangepast

Facebookbelofte Medvedev maakt weinig indruk

Duizenden beledigingen op de Facebookpagina van president Medvedev van Rusland. Hij beloofde via Facebook dat hij de verkiezingsuitslag van vorige week laat onderzoeken. Medvedev en Poetins partij Verenigd Rusland behaalde een krappe meerderheid, maar volgens internationale waarnemers is er gefraudeerd. Medvedev ontkent dat, maar laat dus wel een onderzoek doen.

Volgens onze correspondent Kysia Hekster geloven de Russen niks van de Facebookbelofte van Medvedev. Er zijn meer dan 10.000 reacties op gekomen. "Mensen hebben er niet al te veel vertrouwen in", zegt onze correspondent. "Veel mensen wijzen de president erop dat hij wel erg ver van het volk is af komen te staan als hij denkt dat dit is wat de demonstranten van zaterdag willen horen. Kort samengevat: de president maakt al weinig indruk omdat iedereen weet dat Poetin de echte baas van Rusland is, dus maakt zo'n Facebookbericht ook weinig indruk."

Zaterdag gingen tienduizenden Russen de straat op om te protesteren tegen de verkiezingsuitslag. Ze zijn van plan om de dag voor Kerst opnieuw te demonsteren.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl