NOS NieuwsAangepast

Nog meer aanhoudingen rellen FC Utrecht-FC Twente

Het onderzoek van de politie naar aanleiding van de rellen tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente heeft een aantal aanhoudingen opgeleverd. Zaterdag werden een jongen van 16 en vijf mannen tussen de 21 en 37 jaar opgepakt en zondag nog vier mannen. Ze werden er bij het stadion Galgenwaard uitgepikt, toen ze naar de wedstrijd tegen Feyenoord wilden gaan.

Er zitten in totaal nu twaalf verdachten vast. Ze zijn aangehouden voor openlijk geweld in het stadion en het gooien van stenen buiten het stadion. De 'fans' zijn herkend op de grote hoeveelheid beelden die door het gevormde rechercheteam zijn verzameld.

De politie geeft aan dat nog niet alle beelden zijn bekeken. Mochten er nog meer verdachten worden herkend door het rechercheteam dan worden ze aangehouden. Een aantal verdachten op de beelden heeft het team niet kunnen identificeren. De beelden waar deze verdachten op staan worden volgende week door de politie gepubliceerd.

Vuurwerk

De rellen ontstonden zondag 4 december tijdens de wedstrijd in Utrecht tussen beide teams. De Utrecht-supporters werden naar eigen zeggen geprovoceerd toen er vuurwerk in hun vak werd gegooid door aanhangers van Twente. Buiten het stadion gooiden de Utrecht-aanhangers stenen naar de politie waardoor acht agenten gewond raakten. Twee agenten voelden zich zó bedreigd dat ze waarschuwingsschoten losten.

Het onderzoeksteam van de politie verzoekt iedereen die beelden heeft van de rellen om die via de site van de Nationale Recherche op te sturen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl