Fleur Wallenburg is NewsBitch 2011

Fleur Wallenburg is de NewsBitch van 2011. De nieuwslezer van NOS op 3 op 3FM kreeg de prijs woensdagavond uitgereikt op de RadioBitches Awards 2011 in Hilversum. Ze won de prijs voor de tweede keer; de eerste keer was in 2009. Andere genomineerden waren Jasmijn van Dijk (Radio 538) en Hannelore Zwitserlood (Radio 538). Er waren meer prijzen voor de beste Nederlandse radiovrouwen van 2011: Petra Grijzen (BNR) werd gekozen tot RadioBitch 2011. In die categorie waren ook Tuffie Vos (Omroep Max) en Margriet Vromans (KRO/TROS/Radio4) genomineerd. Eva Koreman (Q-music) won de TalentBitch en versloeg daarmee Ingrid Pérez (Kink FM) en Sarah Ramos (Radio Decibel). Koremans collega Patricia van Liemt bleek de Backstage Bitch. Andere genomineerden waren Marlous Löffelman (Radio Veronica) en Jantien van Tol (Kink FM).

De winnaars werden door het publiek gekozen. Jeroen van Inkel van Q-music was de enige man die in de prijzen viel. Hij werd door de twaalf genomineerde vrouwen uitgeroepen tot hun favoriete radioman en kreeg de bijbehorende Bitches Bastard Award.

Oeuvre Award

Anne van Egmond (RTV Noord-Holland) kreeg de Oeuvre Award,omdat ze "één van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft en altijd zichzelf gebleven is", aldus de jury.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl