NOS NieuwsAangepast

Ticketmaster moet 12 jaar aan kosten terugbetalen

Twee Amerikaanse concertbezoekers hebben ervoor gezorgd dat de kaartjeswebsite Ticketmaster aan iedereen die de laatste twaalf jaar een kaartje heeft gekocht 1,50 dollar moet terugbetalen. De rechter bepaalde dat de verwerkingskosten niet duidelijk genoeg aangegeven staan op de website.

Elke klant kan voor maximaal zeventien bestellingen het geld terugkrijgen als tegoed op zijn Ticketmaster-account. Alles bij elkaar kan dit Ticketmaster een flink bedrag gaan kosten, want het bedrijf draait ook op voor de advocatenkosten van de twee concertgangers die in eerste instantie de claim indienden. Zij krijgen ook een schadevergoeding van 20.000 dollar. De zaak begon al in 2003, toen de twee een claim indienden vanwege de slechte communicatie over de verwerkingskosten op de website van het ticketbedrijf. De zaak werd een zogenoemde 'class action lawsuit', in het Nederlands een collectieve rechtszaak. Daardoor kunnen alle klanten nu profiteren van de uitkomst. Dat kan trouwens pas volgend jaar, want dan wordt de regeling definitief.

Het is overigens niet zo dat Ticketmaster stopt het met rekenen van verwerkingskosten, ze gaan er alleen duidelijker over communiceren om toekomstige claims te voorkomen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl