NOS NieuwsAangepast

Telefoon staat roodgloeiend bij 144

Er wordt dagelijks ongeveer 1000 keer gebeld met het nummer 144 red een dier, dit zei minister Ivo Opstelten vandaag bij de beëdiging van de eerste animal cops.

Het gaat volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie om serieuze telefoontjes, maar wat voor soort meldingen er allemaal binnen komen, is nog niet duidelijk. Ze wachten met een onderzoek, omdat er in januari een publiekscampagne start. Daarna verwachten ze nog meer telefoontjes.

Het ministerie geeft aan dat ze de hoeveelheid telefoontjes nu nog aankunnen. Half november is de KLPD gestart met 20 telefonisten.

Het nummer is in het leven geroepen om al het dierenleed te melden op één plek. Eerder kon je bellen naar de dierenambulance, de dierenbescherming of de politie.

Dierenpolitie

Vandaag kregen de eerste 26 animal cops hun certificaat. Ze mogen vanaf januari aan de slag in hun nieuwe functie. In 2014 moeten er 500 animal cops zijn. Het initiatief om de politie in te zetten als dierenpolitie kwam de laatste tijd vaak in het nieuws. Agenten zouden fulltime moeten werken als animal cop. Dit zouden veel agenten niet zien zitten.

Door: Iris

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl