Winkelcentrum Heerlen op instorten

In Heerlen is gisteravond winkelcentrum 't Loon helemaal ontruimd, omdat een deel van het complex op instorten staat. Oorzaak is het verzakken van een ondergrondse parkeergarage.

  • DUUR: 01 MIN 14 SEC
  • 9364 KEER BEKEKEN
Sluit video
vrijdag 2 dec 2011

Winkelcentrum Heerlen op instorten

Winkelcentrum 't Loon in Heerlen wordt afgeslotenWinkelcentrum 't Loon in Heerlen wordt afgeslotenANP

Vijftig winkeliers in Heerlen gaan geen fijne winkelmaand tegemoet. Hun winkels in winkelcentrum 't Loon zijn gesloten omdat de parkeergarage eronder aan het verzakken is. Een deel van het winkelcentrum zou op instorten staan. De gemeente overweegt het winkelcentrum te slopen.

Volgens de burgemeester hebben de problemen mogelijk te maken met de vroegere mijnbouw: "Die grond komt maar niet tot rust en die pilaren kunnen dat niet eindeloos houden. De kans dat de boel gaat instorten is de afgelopen uren enorm toegenomen en als dat gebeurt, leidt dat tot een klap van heb ik jou daar. Dat leidt weer tot paniek onder het winkelend publiek en dat moeten we zien te voorkomen."

Eerder deze week werden al tien winkels gesloten, maar nu zijn ze dus allemaal dicht. "Vooral voor de kleine ondernemers is dit wel heel heftig nieuws", zegt een woordvoerder van het winkelcentrum. "Vooral net in de decembermaand, dat voor winkeliers een hele belangrijke maand is."

Wanneer het winkelcentrum gesloopt zou worden, dan lopen veel winkeliers grote schade op. Bij grote ketens, zoals de Hema, de Albert Heijn en C&A, zullen geen ontslagen vallen.

De bewoners van de appartementen boven het centrum mogen wel in hun huizen blijven, maar ze mogen ook in een hotel logeren. Een paar mensen hebben daar gebruik van gemaakt.

Door: Helen

Deel dit artikel