NOS NieuwsAangepast

Apple's Siri is níet tegen abortus

Apple moet vanwege haar enorme populariteit al regelmatig tekst en uitleg geven aan onvoldoende tevreden klanten. Daar kwam deze week een opmerkelijke verantwoording bij.

Het bedrijf zag zich namelijk genoodzaakt om te melden dat Siri, de interactieve 'helpdesk' op de nieuwste versie van de iPhone, niet zo geprogrammeerd is dat ze geen abortusklinieken kan vinden. Dat zei een woordvoerder tegen de New York Times.

Bloggers

Het verhaal over de abortusklinieken ontstond, waar anders, op het internet. Het begon verschillende iPhone-gebruikers op te vallen dat Siri geen antwoord gaf op de vraag waar een abortuskliniek gevonden kon worden. In sommige gevallen werd gemeld dat Siri in plaats daarvan verwees naar anti-abortusklinieken. En dat terwijl wiet en hoeren wel 'gewoon' in Siri's vizier zijn. Toen bloggers daar vervolgens over gingen schrijven, was de beer los. Van over de hele wereld kwamen berichten over de nalatigheid van Siri wat betreft de instellingen. Dat zorgde voor een golf aan speculaties over de vraag of Apple 'pro-life' is.

Apple zegt in de reactie dat Siri nog in ontwikkeling is en dat de klinieken daarom niet gevonden kunnen worden. Daar is niets opzettelijks aan, zegt het bedrijf. Toch pro-abortusactiegroepen niet gerustgesteld, er circuleren online petities met de oproep aan Apple om de klinieken op Siri's radar te plaatsen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl