NOS NieuwsAangepast

Alle snorren verzamelen

Na een maand niet scheren mag bij ruim 3000 mannen in Nederland de snor er weer af. Ze deden mee aan Movember : Mustache November, en hebben zo geld op gehaald voor onderzoek naar prostaatkanker.

De organisatie van Movember Nederland is blij met het bedrag dat binnen is gehaald: de behaarde bovenlippen waren goed voor meer dan 230.000 euro. En daar komt de komende twee weken nog zo'n 30 procent bovenop van mensen die de laatste sponsorbedragen bij elkaar schrapen.

De opbrengst is hoger dan vorig jaar, toen haalden zo'n duizend Mo Bro's (zo worden deelnemers genoemd) 120.000 euro op. Volgens de organisatie komt de populariteit van Movember door het gebruik van social media, maar ook de gewone media-aandacht heeft geholpen en dat is dan weer te danken aan de ambassadeurs.

Zo hebben Junkie XL, Marc-Marie Huijbrechts en Ruud Gullit hun scheermes de afgelopen maand achter slot en grendel gehouden. Eén van de (onbekende) Mo Bro's is Alex Klusman. Hij plaatste bijna iedere dag op Facebook een foto van zichzelf met zijn alsmaar groter wordende snor.

Ook voor Klusman hebben social media geholpen het geld op te halen. Iedere dag konden Facebookers bij hem een verzoek doen voor het hoofddeksel op de foto. Zo brachten foto's met een indianentooi en een Ajax-muts allebei geld op.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl