NOS NieuwsAangepast

iPhone iets te hot

Apple-producten zijn voor velen een ware must-have. Komt er een nieuwe iPhone/iPad/iMac uit, dan moet dat ding gekocht worden. Ze zijn dus erg hot, misschien iets te hot.

In Australië vloog vrijdag een iPhone 4 vanzelf in brand tijdens een vliegtuiglanding in Sydney. De zwarte übergadget begon rood te gloeien, te roken en moest door een stewardess worden geblust. De glazen behuizing van de telefoon is gebarsten en het kunststof eronder zwartgeblakerd.

Omdat de smartphone aan boord van een vliegtuig begon te roken is het apparaat naar de Australische Raad voor de Transportveiligheid (ATSB) gestuurd voor onderzoek.

Het gebeurt wel vaker dat elektronica spontaan vlam vat. In de begindagen van de mobiele telefoon ontplofte wel eens een Nokia en in 2006 moest computerfabrikant Dell miljoenen lithiumaccu's terugroepen omdat ze wel eens in de fik vlogen. In 2009 had Hewlett-Packard last van hetzelfde probleem.

Ook Apple is niet onschendbaar en moest dit jaar apparaten terugvragen. De batterij in de eerste iPod nano zou ook vlam kunnen vatten. De ATSB gaat nu onderzoeken waarom de iPhone begon te gloeien en heeft ook Apple gevraagd om mee te werken aan het onderzoek.

Door: Tim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl