NOS NieuwsAangepast

Mexicanen claimen Guinness-record met Zombie Walk

Duizenden zombies hebben zaterdag in Mexico Stad meegelopen in de jaarlijkse Zombie Walk. De organisatoren zeggen het wereldrecord te hebben gebroken: 9860 mensen in gescheurde en bebloede kleren en monsterlijke make-up hadden zich aangemeld.

Het officiële Guinness-record staat op naam van de Zombie Walk in New Jersey op 30 oktober 2010, daar liepen 4093 zombies mee. Maar een groep in Brisbane, Australië, heeft ook het record aangevraagd. Daar liepen vorige maand ruim 8000 mensen mee.

Organisator Pablo Guisa zegt dat de vijfde Zombie Walk in Mexico draaide om diversiteit en mensenrechten. De deelnemers haalden ook geld op voor een lokale bloedbank.

Zombie Walks

Meerdere steden wereldwijd houden Zombie Walks, vooral in Noord-Amerika. De eerste 'Zombie Parade' werd gehouden in augustus 2001 in Sacramento, om een jaarlijkse Trash Film Festival te promoten. De eerste echte Zombie Walk, dus niet ter promotie van iets, was in oktober 2003 in Toronto. Daar liepen maar zes mensen in mee. Sindsdien is het evenement enorm uitgebreid.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl