NOS NieuwsAangepast

Clooney en Ronaldo mogen Berlusconi helpen

George Clooney en Cristiano Ronaldo mogen ex-premier Berlusconi helpen in zijn verdediging in de rechtszaak tegen de Italiaan. De rechtbank in Italië heeft vandaag de getuigen goedgekeurd. Beide partijen komen met grof geschut: ze hebben meer dan 200 getuigen voorgesteld.

Berlusconi wordt verdacht van het aanzetten tot minderjarige prostitutie en ambtsmisbruik. Het meest sprekende in de rechtszaak is de Rubygate. De ex-premier zou seks hebben gehad met de minderjarige, Karime El Mahroug, die zich Ruby noemt. Volgens de aanklager is dit dertien keer gebeurd.

Daarnaast zou Berlusconi geregeld hebben dat El Mahroug werd vrijgelaten toen ze was opgepakt voor diefstal. Als reden gaf hij aan dat ze de kleindochter was van ex-president Mubarak, maar dat bleek niet waar.

Bunga-Bunga-feestje

Wat heeft Berlusconi dan aan Clooney en Ronaldo? Zij moeten hem helpen om Ruby in een kwaad daglicht te stellen. Ruby heeft zelf gezegd dat Clooney op één van de feestje waar zij rondliep, aanwezig was. Volgens Clooney is dat onzin. "Ik wil best getuigen, want ik was op zijn 'bunga-bunga'-feestje niet aanwezig", zei hij in een interview met TIME in oktober.

Ruby heeft daarnaast gezegd dat ze ook seks had met voetballer Cristiano Ronaldo. Ronaldo ontkent. En dat maakt Ruby niet geloofwaardiger.

Naast de twee topsterren worden ook vrouwen gehoord over de beruchte feestjes. De vrouwelijke Italiaanse ex-ministers Mariastella Gelmini en Mara Carafna, het Argentijnse model Belèn Rodiguez en de actrice Elisabetta mogen komen opdraven.

Het is niet zeker dat alle 200 getuigen ook daadwerkelijk voor de rechtbank moeten komen. De rechter gaat later bepalen welke getuigen bij welke aanklacht van belang zijn.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl