NOS NieuwsAangepast

Pech voor de PVV-jongeren

Geen EO-jongerendag, maar een PVV-jongerendag. Dat idee van PVV-Kamerlid Hero Brinkman is vandaag afgeblazen door zijn eigen partij. Brinkman probeert al lange tijd om meer openheid binnen de partij te creeëren en wilde nu een jongerendag organiseren. Maar de partij van Geert Wilders in de Kamer gaat alleen akkoord met een besloten dag voor hooguit 200 jongeren waar geen media bij mag zijn.

"Onacceptabel"

Maar dat is niet wat Brinkman in gedachten heeft en dat laat hij op Twitter ook merken. "Jongerendag PVV is door fractie afgeschoten. Men wil beslotenheid en plafond van max. 200 jongeren. Is onacceptabel." Maar opgeven doet hij niet: "Zal toch proberen een jongerendag PVV Noord-Holland proberen te organiseren."

Jongerenafdeling

Vorig jaar wilde Brinkman ook al met een jongerenafdeling van de PVV komen. Samen met de toen 16-jarige Jacky Stevens maakte hij grote plannen voor de partij. Jacky wilde zo'n jeugdafdeling, "omdat er ontzettend veel jongeren zijn die met hart en ziel achter de PVV staan en zich ook hard willen maken voor de partij." Ook toen kwam Brinkman in botsing met zijn partij. Toen werd afgesproken dat er fractiebijeenkomsten zouden komen die gericht zijn op jongeren.

Door: Joanne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl