NOS NieuwsAangepast

'Battlefield 3 zet aan tot dieren-mishandeling'

De Duitse afdeling van de dierenrechtenorganisatie PETA is boos op de makers van de game Battlefield 3. Het spel zou namelijk aanzetten tot dierenmishandeling, omdat er een rat in wordt afgemaakt.

In de derde missie van het schietspel is een Amerikaanse militair in Iran. De speler moet de militair een dolk in het hoofd van een rat laten zetten. Daarna wordt de rat aan zijn staart opgepakt en in een prullenbak gegooid.

PETA noemt het slachten van de rat sadistisch. De game is erg realistisch en daarom zijn ze bang voor beïnvloeding van de jonge, vaak mannelijke, spelers. "Er zijn regelmatig gruwelijke mishandelingen van dieren in Duitsland, en de dader haalt vaak zijn inspiratie uit het spelen van computergames", staat in het persbericht van PETA.

Er zijn veel mensen die de virtuele rat gaan doden, het spel is namelijk erg populair. Battlefield 3 kwam afgelopen maand uit, en is al meer dan 5 miljoen keer verkocht.

Dieren vaker de klos

De dierenbeschermclub gaat vaker in tegen geweld in games. Ze gingen onder andere in protest over het doden van zeehonden in het spel World of Warcraft. Geweld tegen dieren komt vaak voor in games. Zo moet je in het spel Call of Duty: Modern Warfare 2 een hond beschieten. In het spel Resident Evil 5 is de hond weer de klos. Ook hier moet de speler een geweer op het dier richten. En beschermd dier of niet, ook de zebra wordt omgelegd in het spel Far Cry 2.

Door: Iris

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl