NOS NieuwsAangepast

Mayday Mayday! Aviodrome in zwaar weer

Donkere wolken boven luchtvaart-themapark Aviodrome. Er is geen geld meer om de rekeningen te betalen en er is surseance van betaling aangevraagd. Aviodrome heeft al een tijd geldproblemen. Tot nu toe schoten Schiphol en de KLM steeds te hulp, maar die houden het voor gezien.

Volgens de adjunct-directeur is er geen sprake van dalende bezoekersaantallen. Het park verhuurt ruimtes voor congressen en vergaderingen, maar daar is steeds minder vraag naar.

Lelystad

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark zit sinds 2003 in Lelystad. Daarvoor stond de collectie in een gebouw naast Schiphol, onder de naam Aviodome (zonder r). Omdat er steeds meer vliegtuigen bijkwamen was daar geen plek meer.

Op de nieuwe locatie in Lelystad zijn historische gebouwen van Schiphol nagebouwd, staan tientallen vliegtuigen en kun je onder meer in de cockpit van een Boeing 747 kijken.

Toekomst

Aviodrome hoopt gauw nieuwe investeerders te vinden, zodat de historische vliegtuigen behouden kunnen blijven. Maar extra bezoekers kan het park ook goed gebruiken. Imagodeskundige Jeroen Fijma heeft nog wel een tip. "De website kan een stuk avontuurlijker. Die is klinisch en koud, terwijl het museum in het echt hartstikke spannend is."

Door: Biem en Jozephine

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl