NOS NieuwsAangepast

Goudkoorts Australië ook goudmijn voor prostituees

Dat de goudkoorts in Australië, die uitbrak vanwege de hoge goudprijzen, buiten de goudzoekers ook anderen geld oplevert was al bekend. Maar er is nu ook een minder voor de hand liggende groep 'golddiggers' opgestaan. De gebieden in Australië waar goudzoekers naar toe zijn getrokken, zijn namelijk inmiddels ook erg populair bij prostituees. Dat meldt de Australische krant Sunday Mail.

De meisjes, die zelfs uit Nieuw-Zeeland zouden komen, reizen naar Queensland en West-Australië om in een paar dagen tijd flink wat geld te verdienen. Ze verblijven in motels, hotels, auto's of caravans en verdienen tot 2000 Australische dollar per dag. Er zou zelfs een prostituee zijn die vanuit een limosine werkt en die telkens ergens anders parkeert.

Advertentie

In Australië mogen de vrouwen zelfstandig werken, zolang ze zich maar niet in het openbaar aanbieden. In de lokale kranten verschijnen kleine advertenties van de hoeren die hun komst aankondigen. In de Sunday Mail zegt alleenstaande moeder Kristy, voor de tweede keer over uit Nieuw-Zeeland, dat ze 250 Australische dollar per uur vraagt en werkt vanuit een huisje in een caravanpark. "De vorige keer ging ik met 16.000 dollar naar huis, verdiend in drie weken." Marilyn uit Brisbane zegt dat ze op haar eerste dag in het dorp al vijftig reacties kreeg over de advertentie die ze had geplaatst.

Maar de onderzoekers maken zich ook zorgen om het opgelaaide sekstoerisme. "Niet om morele redenen, maar er zijn risico's voor de vrouwen zoals geweld en soa's", zo zegt Kerry Carrington in de krant. Artsen in Queensland en West-Australië melden een toename van het aantal soa's in de mijngebieden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl