NOS NieuwsAangepast

'Hollywoodhacker had geen kwade bedoelingen'

De man die ervan wordt beschuldigd de e-mailaccounts van verschillende Hollywoodsterren te hebben gehackt, is het niet eens met de aanklachten tegen hem. Hij werd opgepakt in het kader van Operation Hackerazzi.

Christopher Chaney, die ook wel de Hollywoodhacker wordt genoemd, werd in oktober opgepakt. De FBI had op zijn computer bewijs gevonden waaruit bleek dat hij verantwoordelijk zou zijn voor het online verspreiden van intieme foto's van Scarlett Johansson. Ook zou hij meer dan 50 e-mailaccounts hebben gekraakt. Naast Scarlett Johansson zijn ook sterren Mila Kunis, Vanessa Hudgens en Christina Aguilera slachtoffer geworden.

De hacker wordt beschuldigd van het verkrijgen van toegang tot een beveiligde computer, het beschadigen van beschermde computers zonder toestemming, aftappen en identiteitsdiefstal. Ook wordt hij beschuldigd van het verspreiden van de illegaal verkregen foto's door ze te verkopen aan entertainmentwebsites.

Geen kwade bedoelingen

Chaney heeft zijn excuses aangeboden voor het bezit van de foto's, maar is niet het eens met de beschuldigingen die tegen hem zijn geuit. Zijn advocaat en familie vinden de manier waarop de hacker wordt afgebeeld niet goed. "Hij wordt gezien als een grote crimineel, maar hij had helemaal geen kwade bedoelingen. Hij heeft er geen voordeel van gehad en niks verkocht."

De Amerikaan wordt ook verdacht van het stalken van twee vrouwen. Volgens de hacker is dit onzin. "Ik neem geen verantwoordelijkheid voor dingen die ik niet gedaan heb", zegt hij. Op 27 december moet de hacker voor de rechter komen.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl