NOS NieuwsAangepast

Python verslindt hert van 40 kilo

Een hert van 40 kilo krijg je niet zomaar doorgeslikt. Zelfs een python doet dat niet zomaar. Toch is het een slang in het Amerikaanse natuurpark Everglades gelukt. De python werd door parkwachten gedood met het hert nog vrijwel intact in zijn maag.

Volgens een coördinator in het park, is het met zijn lengte van vijf meter één van de grootste slangen die ze ooit hebben gezien in de Everglades. Met het hert in zijn maag was de omtrek van de slang 112 cm. Er komen steeds meer pythons voor in het natuurgebied. De parkwachten hebben het beest gedood omdat het te dicht bij bewoond gebied kwam.

Verpletterd

Een bioloog van het park, Skip Snow, heeft wel een vermoeden hoe de slang het hert heeft gedood. De python lag op de loer bij een bekend hertenspoor. Hij heeft eerst zijn tanden gezet in het achterwerk van het hert. Daarna heeft hij hem met zijn gewicht verpletterd, zich om hem heen gedraaid en daarna gedood. Toen kon het hert worden opgeschrokt.

Pythons eten in het gebied meestal vogels en kleine zoogdieren. Sommige grote pythons slikken ook wel eens een alligator, varken of hert weg. Het kan weken duren voordat een prooi is verteerd. Dat slangen zulke grote beesten konden verslinden is dus wel bekend, maar het is de eerste keer dat er een slang is gepakt die maar zo kort geleden een groot beest heeft weggewerkt. Biologen gaan nu onderzoeken hoe de slang het beest heeft kunnen doorslikken.

Door: Eef

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl