NOS NieuwsAangepast

Marco Simoncelli: Veelbelovend maar ook een wilde jongen

Tijdens de Grand-Prix van Maleisië is de Italiaanse motorcoureur Marco Simoncelli verongelukt. Hij was nog maar 24 jaar. Simoncelli gold als een veelbelovend coureur die bezig was met een prima seizoen in de meest prestigieuze klasse van de motorsport, de MotoGP.

Simoncelli had volgens Studio Sport-commentator Hans van Loozenoord de naam een wilde jongen te zijn. "Hij reed met veel risico en daar heeft ie veel kritiek op gekregen. Toch leek hij de laatste maanden zichzelf onder controle te hebben. Hij behaalde ook goede resultaten en kwam een aantal keer op het podium."

Het fatale ongeluk vond plaats in de beginfase van de wedstrijd. Op dat moment zaten alle coureurs vlak bij elkaar. "Simoncelli reed niet eens hard toen hij ten val kwam, hij probeerde zijn motorfiets nog onder controle te krijgen." Simoncelli kwam in botsing met andere coureurs waardoor hij zijn helm verloor. Volgens van Loozenoord valt hen niets te verwijten. "Colin Edwards is een van de meest ervaren coureurs van dit moment. Hij kon onmogelijk uitwijken. Vlak achter hem reed Valentino Rossi, een persoonlijke vriend van Simoncelli. Ze komen uit dezelfde streek van Italië".

Dodelijke ongelukken in de motorsport gebeuren helaas wel vaker. Vorig jaar kwam Shoya Tomizawa om in de Moto2-klasse. In 2003 overleed de Japanner Kato nadat hij tegen een muur gebotst was op het circuit van Japan. "Iedereen weet welke risico's bij deze sport horen. Maar elke keer als zoiets gebeurt maakt dat een enorme indruk op alle betrokkenen. Het is ook veelzeggend dat de wedstrijdleiding de race heeft stilgelegd. Dat is volgens mij nog nooit gebeurd".

Door: Rob

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl